Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatska osvojila Challenger Cup u Zadru i izborila Ligu nacija

01.08.2022.

11:26

Autor: HRT Radio Zadar

Hrvatska - bravo cure

Hrvatska - bravo cure

Foto: HOS / //

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se u prestižnu Ligu nacija nakon što je u finalu Challenger Cupa u Zadru pobijedila Belgiju sa 3-1. Hrvatsku je do pobjede predvodila sjajna Samanta Fabris osvojivši 31 poen.


“Imali smo naš san, cilj i uspjeli smo u tome. Jako sam ponosna na ekipu, na sve koji su nas došli gledati, dati podršku i vjetar u leđa. Publika je bila divna. Zahvalila bih se svima iz stručnog tima, medicinskog tima te svima koji su se trudili, dali smo maksimum. Stvarno sam jako ponosna na cure i tim. Ušli smo u VNL, svjetsku ligu među elitne reprezentacije, to je povijesni uspjeh hrvatske odbojke. Večeras samo sreća i veselje” – izjavila je kapetanica Samanta Fabris.


Za Hrvatsku su na FIVB Challenger Cupu igrale: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbaš. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.