Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatska slavi Dan državnosti

30.05.2023.

15:31

Autor: HRT Radio Zadar

zastave Republike Hrvatske na ulicama Zadra povodom Dana državnosti

zastave Republike Hrvatske na ulicama Zadra povodom Dana državnosti

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Dan državnosti obilježava se prigodnim događanjima i diljem Zadarske županije. U Benkovcu se okupljaju branitelji iz cijele zemlje, dok se kroz Ploču, Dračevac i Babindub vozi biciklistička utrka "Memorijal Damir Zdrilić", a sve u spomen na zadarskog branitelja koji se u svojoj mladosti aktivno bavio biciklističkim sportom.


A jutros su Izaslanstva braniteljskih i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Zadarske županije, grada te gradskih institucija položili, u povodu Dana državnosti, vijence i zapalili svijeće pred Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru. Govore - Rada Ivković iz Udruge udovica hrvatskih branitelja Zadar i Marko Čulina, prvi ratni zapovjednik 112. Brigade:

Zadar, obilježavanje - izjave

Rada Ivković, Udruga udovica hrvatskih branitelja Zadar:


                                         Taj dan se stvorila naša država, pripremalo se za veliko slavlje. Puno je naših dalo živote za domovinu i za nas obitelji poginulih ovo je poseban dan. Emocije su podijeljene, sreća i tuga u jednom jer oni danas ne uživaju u ovom što mi danas uživamo, našoj hrvatskoj državi.


Marko Čulina, prvi ratni zapovjednik 112. brigade:


                                          Mi smo dio povijesti. U 30 godina su se dogodila prava čuda. Još uvijek ima prostora za napredovanje, svi to vidimo i osijećamo, ali velim taj proces stvaranja države je zaista u kratkom vremenu su napravljene mnoge uspješne aktivnosti i danas smo tu da obilježimo Dan hrvatske državnosti.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.