Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatska Vojska iz Zemunika za Škabrnju i Vukovar

18.11.2019.

16:19

Autor: Radio Zadar

foto: HRZ/Marinko Karačić

foto: HRZ/Marinko Karačić

Foto: - / -

Povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje pripadnici Hrvatske vojske iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika uključili su se danas u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom "Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019".

Načelnik stožera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) pukovnik Boris Panić istaknuo je kako je Hrvatska vojska i danas na simboličan način potvrdila  snažnu povezanost sa lokalnom zajednicom i ljudima u potrebi. Čast nam je što smo zajedno s drugim vojarnama Hrvatske vojske povezali naša srca s Vukovarom i Škabrnjom, naglasio je pukovnik Panić.

Sveukupno su prikupljene 54 doze krvi, a uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ „Rudolf Perešin“ akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar i Gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.