Hrvatski radio

Radio Zadar

10:24 / 02.04.2019.

Autor: Suzana Dražić

Hrvatske ceste ispravit će loše rješenje nogostupa kod bolnice

Hrvatske ceste ispravit će loše rješenje nogostupa  kod bolnice

Hrvatske ceste ispravit će loše rješenje nogostupa kod bolnice

Foto: - / -

Iz gradske uprave inzistiraju da Hrvatske ceste poprave loše rješenje nogostupa između bolnice i Poliklinike na kojem se jednim dijelom i ne može proći, izjavio na Radio Zadru pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

Zadrani su nezadovoljni izgrađenim nogostupom uz novu četverotračnu prometnicu u Ulici Nikole Šubića Zrinskog. Radi se o ulici koja prolazi između nove Poliklinike i zadarske bolnice, a na jednom dijelu prometnice širina nogostupa nedovoljna je za prolaz pješaka ili osoba u invalidskim kolicima. Kritike su brojne, a s njima se slažu i u gradskoj upravi.

 Nogostup je neuvjetan, potvrđuje i pročelnik za Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap. Gostujući u emisiji "Grintalica" našeg radija istaknuo je da je od Hrvatskih cesta zatraženo da isprave ovo loše rješenje:

  Imali smo nekoliko sastanaka s Hrvatskim cestama i  zadarskom bolnicom. Sama rasvjetna tijela će se izmjestiti unutar  kruga bolnice, naravno u dogovoru s bolnicom. Osim toga Uprava bolnice uputila je Hrvatskim cestama i nekoliko drugih zahtjeva  gdje će se dodatno ispitati  i količina buke samog  asfalta s obzirom na blizinu bolničkih odjela. Mora se obnoviti i nekadašnja hortiklutura. To su neki od zahtjeva koje je Grad zajedno s bolnicom uputio HC-a i inzistirat ćemo da se te stvari poprave, rekao je Kasap.

iz emisije Grintalica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.