Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatski boksački savez darivao Zadrane

15.12.2021.

12:58

Autor: Radio Zadar/ŠC Višnjik

Hrvatski boksački savez darivao Zadrane

Hrvatski boksački savez darivao Zadrane

Foto: ŠC Višnjik / .

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u srijedu, 15. prosinca 2021. na prigodnom je skupu Hrvatski boksački savez, po već ustaljenoj tradiciji, darivao brojne zadarske klubove.


Bošnjak je predstavnicima zadarskih klubova Ares, Bandit, Diabolik, Rebel, Sv. Krševan, Sv. Donat, Bandog i Zadar, te predstavniku BK-a Knin, predao prigodne darove, vrijednu boksačku opremu.

Svake godine HBS obilazi svoje članice i svoje članstvo. Izražavam svima najbolje čestitke za nadolazeće blagdane i lijepe želje za 2022. godinu. Budućnost hrvatskoga boksa je na vama, a vaš je doprinos hrvatskom boksu značajan. Zadar je značajno boksačko središte, s puno sjajnih i trofejnih boksača. Za 2022. godinu želimo u svakom boksačkom središtu, pa i u Zadru, neko od značajnih natjecanja, revijalno, memorijal i slično, želimo što više priprema i pripremnih mečeva za velika natjecanja pa i za olimpijske igre. Budimo jedinstveni i uskoro ćemo i u Zadru imati zajednički skup svih boksačkih klubova da bismo skupa djelovali još bolje u interesu boksa.

Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a

Potom se okupljenima kratko obratio Petar Špika, član IO HBS-a, zahvalivši u ime svih matičnom savezu na darovima i na lijepim željama, te istaknuvši da zajedništvo treba njegovati i na zajedničkoj platformi izraditi smjernice za budućnost.


Športska zajednica Grada Zadra zahvaljuje HBS-u i svim ovdašnjim klubovima na dobroj suradnji. Hvala i Hrvatskom olimpijskom odboru koji je podupro projekt podizanja boksačke dvorane u sklopu ŠC-a Višnjik. Glede boksačkih natjecanja u Zadru bismo trebali organizirati i memorijalni turnir u spomen na Damira Zrilića, prerano preminulog velikog sportaša, boksačkoga entuzijasta i djelatnika.

Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra

U ime Športskoga centra Višnjik Denis Karlović je zahvalio HBS-u, HOO-u i Športskoj zajednici Grada Zadra na doprinosu u realizaciji projekta boksačke dvorane kao sastavnice ŠC-a Višnjik. 


Time će boks dobiti optimalne uvjete, a Višnjik postati baza za pripreme svih nacionalnih selekcija. Dakako, Višnjik će biti i još spremniji za organizaciju i provedbu i najvećih boksačkih događanja.

Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik

Bono Bošnjak iznio je i zanimljiv podatak, da je svojedobno meč Svjetske lige Hrvatska – Francuska, održan u Zadru, u toj sezoni bio rekordan po broju gledatelja u Svjetskoj ligi.

Boksački savez na Višnjiku

Boksački savez na Višnjiku

Foto: ŠC Višnjik / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.