Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatski navijači priredili show u Dohi

19.11.2022.

14:56

Autor: HRT Radio Zadar/Hina

Hrvatski navijači u Dohi

Hrvatski navijači u Dohi

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Skupina hrvatskih navijača izazvala je show u središtu Dohe, pojavivši se odjevena u tradicionalne arapsku haljinu, kanduru, ali ukrašenu prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.


Članovi kluba navijača Mi Hrvati prošetali su Souq Waqifom, središnjom tržnicom u Dohi, odjeveni u tradicionalne bijele duge haljine s karakterističnim hrvatskim kvadratićima.


Standardnim repertoarom navijačkih pjesama, od "Moje domovine" pa do "U boj, u boj", i šetnjom kroz jednu od glavnih turističkih lokacija Dohe bili su prava atrakcija. Ljudi su im prilazili želeći se slikati, snimale su ih brojne novinarske i fotoreporterske ekipe, a zbunjeni prolaznici oduševljeno su im pljeskali.


Svi su se sjajno zabavljali bez ikakvih incidenata i napetosti, čak su marokanske navijače učili pjevati hrvatske pjesme.


Početak svjetskog prvenstva je pred vratima i atmosfera iz dana u dan raste. Hrvatski navijači sjajno su se uklopili u "navijačko ludilo" koje stiže u Dohu.


"Mi uvijek napravimo show, bez obzira gdje se pojavimo i gdje igramo," rekao je Ivo Stipanović.


"Ima nas 16, iz Osijeka nas je šest, ima nas i iz Zagreba, Dubrovnika," dodao je Goran Bendeković.


Bili su i u Rusiji, kada su se ukrasili šubarama, a niti Covid-19 ih nije zaustavio od dolska na EURO 2020.


"Ovoga puta idemo do kraja, ostajemo u Dohi do Badnjaka," poručio je Stipanović.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.