Hrvatski radio

Radio Zadar

„Hrvatski otočni proizvod“ od ove godine za još 78 proizvoda

04.01.2022.

09:07

Autor: Radio Zadar

Izvor: Hrvatski otočni proizvod

Izvor: Hrvatski otočni proizvod

Foto: - / -

Oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ od ove će godine imati još 78 proizvoda 23-oje proizvođača. Ukupno, markicu koristiti 320 proizvođača za 1094 proizvoda s 24 otoka. Među njima su i otočni poduzetnici s Paga, Dugog otoka, Ugljana, Pašmana, Iža, Oliba,Rave i Silbe s područja Zadarske županije.

Na javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod koji je bio je otvoren od 7. do 29. listopada 2021.,javilo se 27 zahtjeva otočnih proizvođača koji su kandidirali 86 proizvoda. Najviše je bilo onih vezanih za primijenjenu umjetnost i dizajn, a oznaku je zatražen za 51 proizvod od 10 otočnih proizvođača. Za kemijske proizvode Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zaprimilo je 15 proizvoda od 3 otočna proizvođača, a za prehrambene proizvode 18 proizvoda od 12 otočnih proizvođača. Najmanje je zahtjeva stiglo za pića, gdje su zaprimljena 2 proizvoda od 2 otočna proizvođača

Ministrica Tramišak donijela je Odluku o dodjeli prava na vizualno označavanje proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ za 78 proizvoda kandidiranih od strane 23 proizvođača.

U ovom trenutku, (uključujući 2021. godinu) oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ ima pravo koristiti 320 proizvođača za 1094 proizvoda s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba i Zlarin) i poluotoka Pelješca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.