Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvatski vojnici uz rame partnerima iz NATO-a

20.05.2019.

14:33

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

U vojarni Benkovac danas svečanost povodom povratka pripadnika trećeg hrvatskog kontingenta koji je u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti - sedam mjeseci proveo u misiji u Poljskoj .

Kako se moglo čuti od glavnih zapovjednika - zadaća je obavljena uspješno, a naši vojnici i vojnikinje pokazali su još jednom iznimnu stručnost i spremnost. Pohvalu na uspješno odrađenom zadatku u ime ministra obrane vojnicima je uputio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković: Ispunili ste cilj koji znači za HV i RH, da i dalje ima svoj status sigurne i pouzdane članice saveza partnere zemlje u izvršenju ovakvih zadaća... 

Satnik Marin Bulog približio nam je samu misiju i što im je bilo najteže: Najteža je bila zima, tri mjeseca snijega i mraka, to je bilo najteže...


Misija je odrađena bez ikakavih zamjerki, stoga je danas i velik broj nagrađenih. Među njima je i pripadnica 3. hrvatskog kontingenta u Poljskoj Biljana Stefanović : Temperature su bilo i do minus 20, ali imamo dobru opremu, ovo mi je prva misija, ali nadam se ne i zadnja..

Hrvatska vojska tako je još jednom potvrdila da pripadamo zajednici profesionalnih i obučenih vojski na čiju potporu naši saveznici i partneri mogu uvijek računati. U misiji su sudjelovale vojske SAD-a, Rumunjske, Poljske i Velike Britanije.

Prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.