Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvoje Zekanović zatražio odstupanje Božinovića i Beroša s čela stožera

23.06.2020.

14:47

Autor: Božidar Kolega

Hrvoje Zekanović zatražio odstupanje Božinovića i Beroša s čela stožera

Hrvoje Zekanović zatražio odstupanje Božinovića i Beroša s čela stožera

Foto: - / -

Nositelj liste Domovinskog pokreta u Devetoj izbornoj jedinici Hrvoje Zekanović zatražio je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru da ministri Davor Božinović i Vili Beroš trenutno napuste čelne pozicije Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Razlog je što su obojica nositelji lista HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima. 

Neprihvatljivo je u vrijeme kampanje koja je kratka da te osobe imaju tu jednu dvostruku ulogu – rekao je Hrvoje Zekanović: 

Neprihvatljivo u vrijeme kampanje koja je kratka da te osobe imaju tu jednu  dvostruku ulogu. Jer to je kršenje zapravo svi mogućih pravila bilo koje predizborne političke kampanje stoga ovdje inzistiramo, inzistiramo, kao Domovinski pokret, kao hrvatski suverenisti da te osobe trenutno napustio tu funkciju da neke osobe koje ne sudjeluju u kampanji, koje nisu čelne osobe u nekim izbornim jedinicama , a podsjetit ću da je gospodin Božinović nositelj u drugoj, pardon u šestoj izbornoj jedinici, a dok je gospodin Beroš nositelj u 10.  izbornoj jedinica i to je nešto neprihvatljivo. Ja bi zaključio da je Andrej Plenković uveo mjere za suzbijanje epidemije korona virusa u onom trenutku kad mu je to odgovaralo, kad su završili unutar stranački izbori u HDZ-u, a da ih je prekinuo onda kada je smatrao da će ostvariti najbolji izborni rezultat  i to je ono što neprihvatljivo. 

Četvrti na listi Domovinskog pokreta u devetoj izbornoj jedinici Damir Biloglav prozvao je vlast zbog urušavanja zdravstvenog sustava: 

Dakle u našem zdravstvu nema nikakvih reformi, nema nikakvog pomaka. Čitav taj sustav polako, i sve bržim korakom kreće prema svom potpunom raspadu i ja se bojim da će i ja se bojim da će naš narod u stvari na kraju izgubiti javno zdravstvo što je za mene osobno bio i glavni motiv da se aktiviram u politici jer ne želim da se to dogodi. Ja želim i svi moji kolege koji smo medicinu odabrali kao svoj životni poziv koji služimo svom narodu u onome segmentu koji mu najvrednija, a to njegovo zdravlje, mi se nastojimo i borit ćemo se do zadnjeg atoma svoje snage da se zdravstvo sačuva kao javni sektor. 

Borit ćemo se da zdravstvo bude dostupno svakom našem građaninu jer naši ljudi to zaslužuju poručio je Damir Biloglav.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.