Hrvatski radio

Radio Zadar

HSLS Zadar akcijom obilježio Dan žena

06.03.2016.

13:34

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika Dana žena, zadarski ogranak HSLS-a je i ove godine na prigodan način podjelom cvijeća-maćuhica, na Narodnom trgu podsjetio na taj dan koji, kako ističu, ne smije pasti u zaborav.

Milica Josić, v.d.predsjednice Ženske organizacije liberalki pri zadarskom ogranku, je sa članovima i simpatizerima stranke podijelila cvijeće, te  je objasnila zbog čega i četvrtu godinu se na ovaj prigodan način obilježava praznik žena pod : “Ne daj da te gaze!”

Svjesni činjenice kako sve lijepe tradicije padaju u zaborav u ovom brzom vremenu razvoja tehnologije, kada se sve manje ima vremena za bližnje, ovom gestom kao stranka koja propagira  i slavi društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, apeliramo na svijest prema ženama koje su sve manje zastupljene u društveno-politčkom životu, istaknula je Josić. Dodala je kako akcijom nastoje skrenuti pozornost na težak položaj žena na tržištu rada koje su suočene a najtežim oblikom životnih izazova - gubitkom radnih mjesta koji najviše pogađa žene iznad 40 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.