Hrvatski radio

Radio Zadar

HSP dr AS i HDZ zajedno na lokalne izbore

11.03.2013.

13:45

Autor: Suzana Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HSP dr Ante Starčević s HDZ-om dogovorio koaliciju za grad Zadar i Zadarsku županiju za predstojeće lokalne izbore.

Rudolf Dvorski ,predsjednik zadarskog ogranka HSP-a dr Ante Starčević danas je na konferenciji za novinare izjavio kako je s HDZ-om dogovorena koalicija za grad Zadar i Zadarsku županiju, za predstojeće lokalne izbore. "Iako se nismo slagali s HDZ-om u nekim pitanjima koalirati ćemo jer nećemo dozvoliti da Kukuriku koalicija dođe na vlast u gradu Zadru i Zadarskoj županiji , kazao je. Potpisivanje koalicijskog dogovora s HDZ-om najavio je za 10-ak dana.

"Znači koalicija je dogovorena, izlazimo za župana, dožupane i dogradonačelnike, sa zajedničkim listama i ponosan sam što već danas mogu reći da će HSP dr Ante Starčević biti najjača pravaška opcija ikad i u gradu i u županiji, i po broju vijećnika i po postocima koje će u tom vijeću obnašati",izjavio je Dvorski.

Danijel Srb je loš sljedbenik lošeg vođe. On i Anto Đapić krivi su za loše stanje na pravaškoj sceni danas. Izjavio je to Pero Čorić, glavni tajnik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević na konferenciji za novinare u Zadru. Predsjednica stranke Ruža Tomašić smatra pak kako još nije vrijeme za ulazak u Europsku Uniju jer, rekla je, ulazimo kao siromasi.

Tajnik stranke Pero Čorić smatra da Danijelu Srbu zbog njegovog prezimena nije mjesto među pravašima, a evo što je izjavio o njegovoj majci:                 

" Gospođa Gerda Srb je biskup reformatorske protestantske crkve, predsjednica protestantske općine u gradu Osijeku. Dakle neprimjereno je da netko tko ne pripada kršćansko-katoličkom svjetonazoru da zagovara i želi promicati taj svjetonazor"

Ovu izjavu predsjednica HSP-a dr Ante Starčević nije komentirala, već je naglasila kako još nije vrijeme za Europsku uniju:
                   Mi smo rekli da u EU, ali ne još. Mislimo da još uvijek nije vrijeme jer sada ulazimo kao bokci, kao siromasi i svi čekamo da će nam odjednom biti med i mlijeko u EU"

Na izbore izlazimo s HDZ-om , najavila je , a na novinarski upt je li ta koalicija moralna s obzirom na sve ono što su do sada zamjerali Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Tomašić odgovara…
             
     Znači idemo gledati kako možemo doći na vlast. A i ćemo onda dokazati da li smo mi onda sposobni za tu vlast ili ne. A sjediti doma i vikati mi smo najbolji nema koristi.
Što se tiče kandidata za EU parlament, još nisu dogovorena imena, ali to će biti mladi obrazovani ljudi, poručuje Tomašić. Komentirala je i današnji pomak u slučaju Ljubljanske banke. Sve donedavno hrvatski i slovenski vodeći političari govorili su kako taj slučaj nije preduvjet ratificiranja ugovora o hrvatskom pristupanju EU. Danas je nakon dogovora hrvatskog i slovenskog  premijera rečeno kako će do ratifikacije ubrzo doći, što znači da je taj slučaj ipak bio bitan, pojasnila je. Slučaj LJubljanske banke mora biti riješen u korist hrvatskih štediša, a ne političara, zaključila je Ruža Tomašić.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Nadin 2022

Kušanje vina