Hrvatski radio

Radio Zadar

HSS i HSP potpisali

26.03.2013.

13:58

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HSS i HSP zajednički će na lokalne izbore i imat će kandidate za županiju i grad Zadar. Sporazumom je utvrđeno da će svaka stranka dobiti jednak broj vijećničkih mjesta. Inače, stranke nisu isključile daljnje dogovore, a na popisu želja su im i HDZ i SDP!?

Predsjednici županijskih organizacija HSS-a i HSP-a potpisali su sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore na razini županije i grada Zadra. Vijećnička mjesta na koalicijskoj listi bit će podijeljena pola - pola, a stranke ne isključuju daljnje dogovore sa svim opcijama od HDZ-a i SDP-a pa do manjih stranaka. Programi stranaka, kao i ciljevi gotovo su isti, pa je ova koalicija zapravo bila logična - rekla je potpredsjednica županijskog HSS-a Irena Devčić.

"HSS i HSP izlaze sa svojom listom, ali pred nama je još dug put do lokalnih izbora i otvoreni smo za razgovore zaista sa svima koji se mogu pronaći u našim programima. Kandidate za župana i zamjenike župana, te gradonačelnike i zamjenike gradonačelnika, naravno imamo jer i u jednoj i u drugoj stranci ima kvalitetnih ljudi koji se mogu prihvatiti takvih pozicija, no o konkretnim imenima još ćemo pričekati. Što se tiče koalicijskih lista omjer će biti 50 - 50 posto"

- rekla je Devčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.