Hrvatski radio

Radio Zadar

13:55 / 21.04.2017.

Autor: Matea Gugić

HSU izrazio nezadovoljstvo sporošću završetka gradnje Centra MOCIRE

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska stranka umirovljenika održala je jutros konferenciju za novinare na temu ''Centar socijalne skrbi MOCIRE u vrtlogu političke destrukcije,nemara i opstrukcije'' . Izrazili su nezadovoljstvo sporošću i nemarom zbog kojeg je izgradnja tog centra toliko kasnila, te za to optužili SDP.

Danas neki političari lijeve orijentacije govore da nitko nije kriv za dugogodišnje kašnjenje završetka izgradnje, posipaju se pepelom i prave se nevini ili naivni i napadaju svoje oponente kako bi stvorili opravdanje za vlastite grijehe, rekao je na konferenciji  Boris Frakin, predsjednik gradskog i županijskog ogranka HSU-a. 

HSU smatra da je Centar trebao biti završen prije 5 godina, a Frakin se najviše obrušio na aktualnu kandidatkinju za zadarsku gradonačelnicu, Sabinu Glasovac, koja je 2011. godine bila pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Frakin je Sabinu Glasovac nazvao naturaliziranom Zadrankom koja nije ništa učinila za Grad, pa tako i MOCIRE, već je hibernirala četiri godine u Ministarstvu, primajući naknadu za odvojeni život. - kazao je Frakin.

Na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje snosi li i HDZ dio odgovornosti, budući da je upravo za vrijeme HDZ-ove vlasti izabrana tvrtka koja je dobila natječaj za gradnju Mocira, nakon podužeg okolišanja, Boris Frakin ustvrdio je kako smatra da HDZ nije kriv u slučaju MOCIRE. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.