Hrvatski radio

Radio Zadar

Humanitarna izložba u prizemlju Poliklinike

03.07.2020.

16:20

Autor: Radio Zadar

Humanitarna izložba u prizemlju Poliklinike

Humanitarna izložba u prizemlju Poliklinike

Foto: - / -

Danas je u prizemlju Poliklinike Opće bolnice Zadar otvorena humanitarna izložba slika i skulptura, koje su donirali likovni umjetnici. Izloženo je 40 umjetničkih djela zadarskih umjetnika ali i njihovih kolega diljem Hrvatske.

Izložba je prethodno bila postavljena u Gradskoj loži u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, Zadarske županije i Opće bolnice Zadar, a na inicijativu zadarskih likovnih umjetnika. Na žalost, zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 nije bilo moguće organizirati svečano otvorenje izložbe. 

Sredstva od prodaje umjetničkih djela, namijenjena su za sprječavanje širenja COVID -19 kao i nabavke medicinske opreme koja je nužna za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Izložba će biti postavljena do 21. kolovoza 2020.godine, svakim radnim danom u vremenu od 07:00 do 15:00 sati.

Donirana sredstva za kupnju slika mogu se uplatiti putem IBAN-računa Opće bolnice Zadar HR5924020061100879223 (Erste&SteiermärkischeBankili na blagajni u prizemlju Poliklinike OB Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.