Hrvatski radio

Radio Zadar

"Humanitarni" bakalar

24.11.2016.

21:30

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U obilježavanje Dana grada Zadra uključili su se zadarski ugostitelji te Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola. Prodajom delicija od bakalara pomogli su udruzi Put, koja skuplja donacije za pomoć bolesnima i onima u potrebi.

Voli se i cijeni od malih nogu. U njegovu specifičnom okusu na Dan grada uživali su brojni Zadrani.

Bakalar je bianko, bakalar je super bio, bez kruha, idealan je

Izvrsno kad se nađemo uz bakalar pogotovo u zadru to je cijenjeno

Na razne načine za sugrađane su ga pripremili zadarski ugostitelji. Porcije su dijelili budući kuhari.

Mirko Poljak, profesor Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar: Oni su baš zadovoljni i ovo im je nekakva terenska nastava znači da vide malo kako se izdaje bakalar, vrste bakalara i malo među ljude da se uklope.

Denis Fabijan, učenik Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar: Do sad ga nisam ima prilike pripremati, ali znam princip pripremanja.
Kako ga ti najviše voliš? Pa evo na brudet.

Malo fali ulja ali je dobar, pogotovo što je za deset kuna

Deset po deset kuna, pomoglo se udruzi Put, koja će prikupljeno proslijediti onima u potrebi.

Petra Bartulović, potpredsjednica humanitarne udruge Put: Mislim da u Zadru i županiji ima veliki broj takvih ljudi kojima zaista treba pomoći. Zavisi da li kroz kupnju nekakvih pomagala, da li kroz kupnju nekakvih potrepšitna za kući, kroz sam novac, kroz robu.

U rad udruge Put građani se mogu uključiti volontiranjem ili donacijama. Također, mogu i javiti ako poznaju nekoga kome je pomoć potrebna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.