Hrvatski radio

Radio Zadar

Humanitarni božićni koncert za Palčiće u Svečanoj dvorani Sveučilišta

14.12.2019.

09:04

Autor: HRT Radio Zadar / Libreto

foto: Danijela Pedišić

foto: Danijela Pedišić

Foto: - / -

I ove godine Glazbeni je studio LIBRETO u svojoj vrijednoj, uvijek aktivnoj glazbeno - scenskoj "radionici" pripremio zanimljiv, atraktivan i prepoznatljiv (pred) božićni repertoar te već uvelike i s velikom radošću rade ono što najviše vole - nastupaju.

I ove godine Glazbeni je studio LIBRETO u svojoj vrijednoj, uvijek aktivnoj glazbeno - scenskoj "radionici" pripremio zanimljiv, atraktivan i prepoznatljiv (pred) božićni repertoar te već uvelike i s velikom radošću rade ono što najviše vole - nastupaju. 


Koncertu pod nazivom ČAROBNI ZVUCI BOŽIĆA koji će se održati u subotu, 14. - og prosinca, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 18:00h, poklanjaju posebnu pozornost.
S velikim, značajnim i plemenitim razlogom.
 
Naime, radi se o koncertu humanitarne naravi od kojega se sav iznos od prodanih karata daruje (koje se, po cijeni od 30 kn, mogu kupiti na sam dan Koncerta, neposredno pred ulazak u Dvoranu, dok za djecu nije potrebno kupovati karte) za potrebe Kluba roditelja nedonoščadi PALČIĆI te za kupnju neophodnih medicinskih pomagala (Zavod za neonatologiju, Klinika za ženske bolesti i porode, KBC Zagreb).
Značajnu ulogu u organizaciji Koncerta svakako ima i Odjel za psihologiju i Sveučilište u Zadru. 
 
"Upravo u duhu Božića i iščekivanju rođenja malenoga Isusa i mi smo, kao Studio koji radi i odgaja djecu i mlade ljude, željeli, na sebi svojstven, glazbeno - scenski način, otvoriti svoja srca i ovim koncertom zagrliti i pružiti punu podršku našim malenim, hrabrim prijateljima, PALČIĆIMA. Željeli smo darovati jer tko daruje - stostruko prima.
Mi svoju djecu odgajamo na način da su izuzetno senzibilizirana za stanja, situacije i potrebe drugih, počevši od onih u svome okruženju, te ih stalno upoznajemo, usmjeravamo i upućujemo na prijateljstvo, zajedništvo i toleranciju, prihvaćanje, širenje ljubavi i sebedarje.
A ima li čega ljepšega od stavljanja svih svojih talenata i sposobnosti "u službu" nekog višeg, plemenitijeg cilja? 
Od koncerta - sa svrhom, od nota koje daju i daruju, šalju dobro u svijet?... ", kažu nam iz LIBRETA. 
 
Ovaj će koncert svakako, uz očekivanu kvalitetu, raznovrsnost, sjajne interpretacije i zanimljiv, dinamičan repertoar, odzvoniti u onom najljepšem, najplemenitijem duhu i ruhu, i to uspomoć odreda odličnih malih i mladih GLAZBENIKA, odreda polaznika Glazbenoga studija LIBRETO.
Tu su, stoga, Dječji zbor LIBRETIĆI, Teen zbor LIBRETO, pjevači solisti, te klasična gitara.
Mentori svih točaka jesu Ivana Begović i Dinko Habuš. 
 
Stoga vas od srca pozivamo: svakako ne propustite ovu predivnu večer i dodatno je uljepšajte i učinite čarobnom i posebnom upravo svojim dolaskom - poručuju iz Libreta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.