Hrvatski radio

Radio Zadar

I Benkovački kraj svoje reciklažno dvorište ima

05.11.2018.

13:56

Autor: Suzana Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Od danas stanovnici Grada Benkovca i okolnih sela imaju mjesto gdje mogu bez naknade predati odvojeni komunalni otpad. Danas je prigodnom svečanošću označen završetak projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Poslovno- industrijskoj zoni Šopot.

Reciklažno dvorište grada Benkovca financirano je sredstvima EU fondova u vrijednosti nešto većoj od 2 milijuna kuna, a omogućava predaju odvojeno prikupljenog komunalnog otpada bez naknade kao i smanjenje emisija štetnih tvari u okoliš, istaknula je zamjenica gradonačelnika Benkovca Paulina Kulaš. A u budućnosti  to znači i manje račune za Čistoću.
Grad Benkovac tiskao je i letke kako bi funkciju Reciklažnog dvorišta što više približio gađanima i potaknuo ih na razdvajanje otpada i njegovo korištenje.

 

Galerija
foto:S.Dražić, Foto: -/-
foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.