Hrvatski radio

Radio Zadar

I dalje bez stomatologa vikendom

09.10.2015.

13:00

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li Zadar uskoro ipak dobiti dežurnog stomatologa vikendom, pitanje je koje naši slušatelji postavljaju u emisiji Grintalica. Odgovor nadležnih i dalje je negativan: Za tako nešto nema novca.

Dežurstvo stomatologa vikendom HZZO organizira u četiri velika centra: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osjeku. Na drugim gradovima, odnosno županijama je da, ukoliko imaju novca, dežurstvo organiziraju sami.

  Dežurstvo stomatologa vikendom pripada u nadstandard zdravstvene zaštite. Zadarska županija u tom smislu osigurava dežurstvo pedijatra u dane vikenda, opće medicine . Tamo gdje su veći prioriteti osiguran je nadstandard. Na žalost, nemamo sredstava pokriti sve što nam se čini da bi trebalo.
Rekao nam je županijski pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Andrija Marcelić

    U dežurstvima pedijatrijske ambulante ili opće medicine mogu se pojaviti hitni slučajevi, dežurstvo stomatologa ima drugačiji tretman jer se smatra da zubobolja ne spada u takva akutna stanja koja se ne bi mogla riješiti nakon vikenda.

Tako ćemo i dalje u slučaju zubobolje vikendom do privatnog stomatologa, koji će nam tu uslugu i naplatiti ili ćemo otići do Hitne pomoći gdje će nam liječnik propisati antibiotik kako bi izdržali do ponedjeljka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.