Hrvatski radio

Radio Zadar

I danas će se sastati Nacionalni krizni stožer

01.02.2020.

10:57

Autor: HRT Radio Zadar / M.Erak

foto: Zhang Bowen/XINHUA/PIXSELL

foto: Zhang Bowen/XINHUA/PIXSELL

Foto: - / -

Inače, u Hrvatskoj nema zaraženih koronavirusom, a stručnjaci ponavljaju da ne treba paničariti nego biti oprezan. I danas će se sastati Nacionalni krizni stožer. Planira se i sastanak ministara unutarnjih poslova i obrane te državnog inspektorata.

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu zdravstvenu krizu zbog sve više umrlih i zaraženih koronavirusom, mnoge su zemlje prekinule sve prometne veze s Kinom. Hrvatska intenzivnije nadzire svoje granice te osniva Nacionalni krizni stožer koji će usklađivati sve aktivnosti zbog moguće epidemije. Inače, u Hrvatskoj nema zaraženih koronavirusom, a stručnjaci ponavljaju da ne treba paničariti nego biti oprezan. I danas će se sastati Nacionalni krizni stožer.

Planira se i sastanak ministara unutarnjih poslova i obrane te državnog inspektorata. Potvrdio je to novoizabrani ministar zdravstva Vili Beroš, gostujući u emisiji Hrvatskoga radija Intervju tjedna:

       Doista je situacija alarmantna međutim ne trebamo dizati paniku, doista smo promišljeni, pripremljeni, a uskoro vjerujem uvježbani jer planiramo jednu simulacijsku vježbu pripravnosti u slučaju koronavirusa na našim granicama čim prije, dao sam jutros nalog da se sve pripremi, naravno da se ne može organizirati u roku nekoliko sati ali u roku nekoliko dana apsolutno da, a moguće je i ranije. Isto tako jedan još veliki izazov pred nama to što predsjedamo Vijećem EU-a i eto u kontaktu s kolegama, ministrima zdravstva u europskim državama dolazimo do doista spoznaje da moramo organizirati čim prije izvanrednu konferenciju na ministarskom nivou da bi elaborirali ovu problematiku i na EU razini. Mjesta panici nema – kazao je uz ostalo novoizabrani ministar zdravstva Vili Beroš.

 

Ministar Vili Beroš, tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.