Hrvatski radio

Radio Zadar

I danas gužve na cestama

27.08.2022.

15:09

Autor: HRT Radio Zadar/HAK

Tunel Mala Kapela

Tunel Mala Kapela

Foto: HAK / -

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru i Lici. Zbog povremeno jake kiše i velike količine vode na kolniku na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Delnice vozi se usporeno, uz ograničenje brzine od 60 km/h. 

HAK vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te u uvjetima smanjene vidljivosti voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.


Pojačan je promet je na gradskim cestama, obilaznicama, državnim cestama i autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i graničnim prijelazima. 


Vozi se u kolonama u pokretu uz povremene zastoje na pojedinim dionicama autocesta, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplata.


Na autocesti A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE povećana je gustoća prometa u oba smjera. 


Kolone vozila u pokretu uz povremene zastoje su: između čvora Posedarje i tunela Sveti Rok te između čvora Karlovac i naplate Lučko u smjeru Zagreba.


Na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, a na naplati Demerje je oko 1 km. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.