Hrvatski radio

Radio Zadar

I GLAS podržao Marka Vučetića za gradonačelnika

06.03.2021.

14:11

Autor: HRT Radio Zadar/GLAS Zadar

I GLAS podržao Marka Vučetića za gradonačelnika

I GLAS podržao Marka Vučetića za gradonačelnika

Foto: - / -

Stranka GLAS se pridružila koaliciji Srcem za Zadar predvođenu Markom Vučetićem kao kandidatom za gradonačelnika Zadra .

Temeljna načela kojim se vodimo su izgradnja otvorenog društva u kojem se različitosti potiču kao komparativna prednost i izgradnja stabilnih i predvidivih institucija u službi građana, a upravo samosvjesni, ispunjeni i uspješni pojedinci mogu biti pokretački napretka. 

Posljednih 30 godina smo svjedoci da se u našem gradu institucije i javna poduzeća nisu radili u interesu građana već vrlo često u interesu pojedinaca bliskih vlasti. Grad to ne čini ni stabilnim, ni uspješnim jer nitko nema “pravo na grad”. Jednakost svih građana u ovom gradu je naš cilj. 

Lokalni i regionalni referendumi, e-peticije i e-referendumi, građanske inicijative, mjesni forumi sazvani oko određenog, za mjesnu zajednicu važnog pitanja, te jačanje instituta konzultiranja sa zainteresiranom javnosti, alati su čijim se korištenjem građani mogu vratiti u središte političkog života, te kojima se može povećati povjerenje građana ne samo u političke predstavnike i političke stranke. 

Upravo je to jedan od razloga zašto smo se pridružili koaliciji “Srcem za Zadar” koja je po prvi put okupila i ujedinila cijelu zadarsku oporbu kao i pojedince koji su spremni dati svoj droprinos razvoju grada. Samo zajedno možemo vratiti grad građanima..


stoji u priopćenju koje su iz stranke GLAS Zadar uputili medijima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.