Hrvatski radio

Radio Zadar

I grad Benkovac krenuo sa poslom stoljeća - sređivanjem zemljišnih knjiga

22.03.2023.

15:08

Autor: Filip Buzov

grad Benkovac - početak izmjera

grad Benkovac - početak izmjera

Foto: FB / /

Na području Grada Benkovca za katastarske općine Benkovac i Buković provest će se katastarska izmjera u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige. Vrijednost ovoga projekta koji obuhvaća dvije tisuće 764 hektara procjenjen je na milijun i 300 tisuća eura - čulo se prilikom svečanog otvorenja radova koji bi trebali potrajati do kraja godine.

Velika stvar za grad Benkovac, svi znamo što to znači rješavanje imovinsko - pravnih odnosa kako za razvoj privatnog tako i javnog sektora, trenutno je vrlo toga malo upisano, mi znamo da su knjige i naš katastar neriješeni više od sto godina, za građane je ovo prilika, gotovo besplatna, tu su neki mali troškovi..

Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca

Pozivam sve vlasnike, upravitelje dobara da svakako sudjeluju u ovom postupku što je vrlo važno jer će njihovo sudjelovanje učinit to da projekt bude uspješan.

Nenad Javoran , pročelnik Područnog ureda za katastar Zadar

Iskustva u ovom poslu imamo, u jedno dvadesetak izmjera smo sudjelovali u Zadarskoj županiji, dvadesetak godina se bavimo ovim poslom, ovdje imamo napraviti dvije tisuće i 700 hektara , sa sadašnjih starih parcela u koje ulazimo 7 i pol tisuća i dvije i pol tisuće kuća koje trebamo završiti.

Zdravko Zorić, predstavnik izvođača radova

Tonske izjave

grad Benkovac, početak izmjera

grad Benkovac, početak izmjera

Foto: / / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.