Hrvatski radio

Radio Zadar

I Ivica Kostelić s obitelji na 2. Zadar Outdoor festivalu

09.05.2018.

12:21

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: zadaroutdoor.com / SJM

foto: zadaroutdoor.com / SJM

Foto: - / -

Zadar Outdoor Festival je na turističkom tržištu uspio promovirati Zadarsku županiju kao atraktivno odredište za aktivan odmor. Kazala je to Iva Bencun iz organizacijskog odbora trodnevnog Festivala koji u Zadru počinje u petak 11.svibnja. Dosad je prijavljeno tisuću i 100 sudionika.

Prijave za 2. izdanje festivala su otvorene do 10. svibnja u ponoć. Značajno je da će se natjecateljima pridružiti i strani blogeri i novinari, te poznati sportaš, kazala je Bencun: Bit će novinarka iz Francuske, novnari iz Britanije, Finske, Amerikanci, Ukrajinci, to ćemo imati stvarno bogato popraćeno a ono što nas izuzetno veseli je to da će nam u ovoj utrci od 5 kilometara što će u petak s nama biti Ivica Kostelić sa suprugom i djecom, oni namjeravaju svi u kompletu trčati, vjerujem da će to biti zabavno za sve - istaknula je Iva Bencun na najavnoj konferencij za novinare u zadarskoj Turističkoj zajednici.  

U petak 11.05.2018 u 18 sati i 30 minuta trčat će se Zadar Sunset Run na 5 i na 10 kilometara, trka koja slavi poznati zadarski zalazak. Slijedi jedriličarska regata u subotu, joga i parkour radionice na Forumu, mountain-bike utrka Petrčane-Vir te Olive island trail na području TZ Preko. U nedjelju plivački maraton, kajak gradska utrka i zanimljiva novina - stand-up padling.

Osim najavljenih natjecateljskih disciplina, svi sudionici i njihova pratnja, imat će priliku izučiti neke nove vještine na sportskim radionicama – parkour-a, joge i slackline-a, uživati u proizvodima lokalnih OPG-ova, družiti se i zabavljati tijekom večernjeg programa.

U pripremu 2.Festivala koji je organizacijski vrlo zahtjevan, napomenula je Bencun, sveukupno će se utrošiti oko 200 tisuća kuna. 

Više informacija: www.zadaroutdoor.com

Facebook stranica

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.