Hrvatski radio

Radio Zadar

I Ižani pomažu razorenoj Petrinji i Sisku

04.01.2021.

14:14

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: RZD/Facebook

foto: RZD/Facebook

Foto: - / -

U teškoj se situaciji našao 46-ogodišnji Dejan Požgaj koji proteklih 6 godina živi i radi na Ižu: dvije kćeri su mu u Petrinji, a roditelji u Sisku, u oštećenim objektima. Ižani su odmah organizirali pomoć.

Desetak Ižana krenulo je s njim na Banovinu kako bi pomogli sanirati kuće. Uznemiren zbog novog jutrošnjeg potresa ali i oduševljen valom pomoći Požgaj kaže : Djeca su mi u Petrinji a roditelji u Sisku, fala Bogu su dobro...kćerima se sanira krov u Petrinji, roditelji su u donjem dijelu kuće u Sisku... Svi su Ižani pomogli, od Silvane Pekić s hranom, Siniše Kulišića u Mjesnom odboru, cijeli Iž, samo su me pitali koliko trebate ruku, divni ljudi...znate kakav je to osjećaj...ne mogu to opisati...ljudi velikog srca - potresen govori Požgaj.

U Petrinji jutros zatičemo Roberta Duvnjaka, građevinara s Iža koji  s 10-oricom svojih sumještana radi na sanaciji oštećenih objekata, pa su tako sanirali i objekt Požgajevim kćerima : Trenutačno smo u Petrinji, poslije idemo u Glinu i Strašnik. Nismo mi sami tu s Iža, u kontaktu smo s ljudima koji su došli iz Beča, iz Rijeke danas s dizalicama, ima ih iz čitave Hrvatske i Europe, surađujemo na terenu, razmjenjujemo alat, saniramo dimnjake, pokrivamo krovove, zidamo - kaže Duvnjak i dodaje kako se sve radi u koordinaciji s gradom Petrinjom i Siskom.

U Petrinju su otišli pomagati u petak, a namjeravaju ostati do srijede. Poželimo ovim ljudima barem ljepše vrijeme što bi im olakšalo posao.

 

I Ižani pomažu Banovini

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.