Hrvatski radio

Radio Zadar

I MODES proziva zbog lošeg uređenja ulice Nikole Šubića Zrinskog

18.06.2019.

08:33

Autor: HRT Radio Zadar

I MODES proziva zbog lošeg uređenja ulice Nikole Šubića Zrinskog

I MODES proziva zbog lošeg uređenja ulice Nikole Šubića Zrinskog

Foto: - / -

Stranka MODES uputila je medijima priopćenje u kojem njihov predsjednik Ante Periša traži odgovornost zbog, kako navodi, nerazumnog i neodgovornog razbacivanja novaca u slučaju uređenja ulice Nikole Šubića Zrinskog. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

MODES pozdravlja svaki POKUŠAJ i dobru volju oko uređivanja infrastrukture, prometnica, nogostupa i sl. No, istodobno smatramo da bi svako trošenje javnog novca moralo biti svrhovito i za stvarno poboljšanje onoga što je valjda prvotna namjena i cilj izgradnje, a ne tek tako kao svrha samo sebi (ili tko zna čemu…).

Pozdravljamo, naravno, četverotračnu cestu od Crnoga pa sve do Opće bolnice Zadar, ali ne možemo prešutjeti brojne nedostatke na najnovijem dijelu te dionice, od autobusnoga kolodvora do i sa sjeverne strane bolnice. Iako tu ima podosta spornih detalja (već upali šahtovi, upitni semafori i nepraktična skretanja...), svakako najveće zgražanje izazivaju nogostupi po kojima - da ironija bude veća - upravo oko bolnice, nije moguće proći npr. u invalidskim kolicima, bilo što su preuski, bilo što mjestimice stoje rasvjetni stupovi nerazumno na sredini nogostupa i sl.
Sve to, umjesto sigurnosti, doprinijet će upravo većoj NESIGURNOSTI građana, osobito najnezaštićenijih skupina: pješaka, invalida u kolicima, djece (u kolicima) i sl.

Stoga tražimo odgovornost, iako smo svjesni da ćemo traženo teško postići, za takvo nerazumno i neodgovorno razbacivanje novaca, te inzistiramo na žurnom ispravljanju svih nedostataka na spomenutoj cesti i nogostupima!

                                                                                                                   Predsjednik G.O. MODES Zadar

                                                                                                                   Prof. dr. sc. Ante Periša

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.