Hrvatski radio

Radio Zadar

I na Smiljevcu niknut će POS-ove zgrade

11.07.2018.

16:30

Autor: Božidar Kolega

I na Smiljevcu niknut će POS-ove zgrade

I na Smiljevcu niknut će POS-ove zgrade

Foto: - / -

Na predjelu Smiljevca gradit će se novi stanovi POS-a, ne samo za mlade obitelji već i za kadrove deficitarnih zanimanja. Najavili su to danas zadarski gradonačelnik Branko Dukić i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar.

Kako je rekao zadarski gradonačelnik u drugom kvartalu ove godine trebali bi imati sve građevinske dozvole te da će krenuti izgradnja novih POS stanova. Također, na predjelu Smiljevca trebale bi niknuti nove POS-ove zgrade za koje je interes prije dvije godine iskazalo 203 obitelji. Na taj način želimo mladima omogućiti što kvalitetniji i  jeftiniji boravak u našem gradu. S ministrom smo razgovarali i o mogućnosti izgradnje kadrovskih stanova za deficitarna zanimanja kojima će Zadar podariti stanove, odnosno da li Sveučilištu, da li bolnici, nekim zaslužnim građanima kojima je taj stan potreban, rekao je Dukić. 

Cijene će se utvrditi na tržištu, kazao je ministar Štromar, no ipak najavljuje kako je siguran da kad se stanovi izgrade cijena sigurno neće biti viša od 1200 eura po kvadratu.

Paralelno ćemo razgovarati o tome koliko će stanova ići na POS-ovo tržište, na prodaju, koliko u najam, a koliko će grad dobiti da može rješavati deficitarna zanimanja. – dodao je Štromar.  Također:

Dosada je izgrađeno 8 000 POS-ovih stanova, uloženo je više od 4 milijarde kuna, sada pripremamo oko 1000 stanova, ali htjeli bi u sljedeće 3-4 godine još duplo odraditi od onoga što smo dosada uradili – najavio je Štromar.  

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.