Hrvatski radio

Radio Zadar

I ove godine dobar promet u Zadarskoj zračnoj luci

18.08.2015.

13:24

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zračnoj luci Zadar zadovoljni su dosadašnjim prometom - kažu kako su minusi u poslovanju zanemarivi. Ukupno gledano, rezultati zračnoga prometa trebali bi biti na prošlogodišnjoj razini.

Zaključno s jučerašnjim danom kroz Zračnu luku Zadar prošlo je 320,418 putnika, što je za 2.2 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. U kolovozu je prevezeno 55,610 putnika, što je za 2.8 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.
Prošle godine prevezeno je ukupno 495,000 putnika što je apsolutni rekord Zračne luke Zadar. Ove godine Uprava Zračne luke Zadar procjenjuje promet na razini prošle ili nekoliko posto manje, što bi bio izniman rezultat s obzirom na dvije linije manje Ryanaira, odlazak švedskog SkanJeta i poljskog Eurolota. „Ovi rezultati potvrda su dobrog rada djelatnika Zračne luke Zadar i poticaj za daljnji razvoj Zračne luke i zadarskog turizma" - ističe direktorica zračne luke Irena Ćosić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.