Hrvatski radio

Radio Zadar

I ove godine molitvena hodnja za akciju Maslenica

21.01.2021.

08:19

Autor: RZD

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

Udruga „Žene u Domovinskom ratu- Zadar“ će tradicionalno 13-tu godinu za redom na poseban način obilježiti godišnjicu oslobodilačke akcije "MASLENICA, u nedjelju 24. siječnja. Evo što je najavljeno:

Udruga „Žene u Domovinskom ratu- Zadar“ će tradicionalno 13-tu godinu za redom na poseban način obilježiti godišnjicu oslobodilačke akcije "MASLENICA", molitvenom hodnjom od Zelenog Hrasta do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Pridrazi, pod nazivom KORACIMA NADE U ISTINU.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera zbog širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19 i preporukama Civilne zaštite Zadarske županije ove godine je smanjen broj sudionika na 25 osoba, iako se cijeli program odvija na otvorenom prostoru.

Obilježavanje započinje okupljanjem kod Zelenog Hrasta u nedjelju 24. siječnja 2021.g  u 08:00 sati, a dolazak u Pridragu je predviđen oko 15:00 sati.

Hodajući dionicom Zeleni hrast-Islam Latinski-Islam Grčki-Kašić-Smilčić-Paljuv-Novigradsko groblje-Pridraga, posjetit ćemo sva spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, zapaliti svijeće, te molitvom odati počast najvećoj žrtvi koju su ti ljudi nesebično dali za slobodu koju danas imamo.

Obaveza nam je dostojanstveno obilježiti akciju, koja je bila od velike važnosti za našu Domovinu, a poglavito za našu Zadarsku županiju. Ovom operacijom je oslobođeno trinaest sela u zadarskom zaleđu, morski tjesnac Novsko Ždrilo, Zrakoplovna baza Zemunik, prostor zračne luke Zadar, te brana Peruća kod Sinja.

Hodnju posvećujemo svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima, umrlim i živim hrvatskim generalima koji suplanirali i proveliVRO Maslenica: Janku Bobetku, Anti Gotovini, Anti Rosi, Mirku Norcu i Mladenu Markaču.

 Organizator:

Udruga «ŽENE U DOMOVINSKOM RATU- ZADAR»

Suorganizatori:

Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata – Pridraga

Udruga Žena Sveta Katarina, Novigrad

MO Islam Latinski

MO Paljuv

MO Smilčić

KUD „LUZARICA“ Pridraga

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.