Hrvatski radio

Radio Zadar

I ove godine povijesni spektakl - Dani vitezova vranskih

14.08.2016.

08:46

Autor: HRT radio Zadar / TZO Pakoštane

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Općinom Pakoštane i TZO Pakoštane organizira desetu godinu zaredom veliki povijesno scenski spektakl pod nazivom " Dani vitezova vranskih" koji će se održati,19. i 20. kolovoza u Vrani te 21. kolovoza u Pakoštanima.

U petak i subotu cijeli spektakl odvijat će se uz zidine Maškovića hana, gdje će biti postavljeni viteški tabori, borilište, prostor za srednjovjekovnu kuhinju i obrte.

Ove godine očekujemo znatno veći broj viteških skupina i srednjovjekovnih zanata (svi značajniji hrvatski izlagači srednjovjekovne tematike) te s obzirom na datum očekujemo posjet oko 25 000 posjetitelja. I ove godine manifestacija će imati međunarodni karakter jer će uz velik broj domaćih skupina gostovati viteške skupine iz Češke Mađarske, Slovačke, Slovenije te se ukupno očekuje oko 400 sudionika manifestacije - poručuju iz TZO Pakoštane.

Veliko finale, završnica Dana vitezova vranskih održat će se u nedjelju 21. kolovoza u Pakoštanima gdje će biti upriličen pravi scenski spektakl na moru – Velika pomorska noćna bitka. U bitci će sudjelovati dva velika drvena broda, latinska jidra, mnoštvo barki a posjetitelji će moći uživati osim u svjetlosno zvučnim efektima, vatrenim strijelama, topovima , katapultima, vatrometu...

Radi se o scenskom spektaklu koji po svom obimu i tematici koju obrađuje predstavlja jednu od najvećih manifestacija povijesne tematike na Jadranu te o najvećim predstavama noćne bitke na otvorenom u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.