Hrvatski radio

Radio Zadar

I peti dan zaredom dobre vijesti iz zadarskog Stožera

30.04.2020.

09:38

Autor: Filip Buzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Na području Zadarske županije peti dan za redom nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85. S današnjim danom izliječene su 42 osobe .

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je troje  pacijenata, te troje lakših pacijenata u bolnici u Biogradu. Nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor provodi se nad 540 osoba, a istekao je za 2433 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova: Obiteljski dom Jurjević, Obiteljski dom Moja nana i Obiteljski dom Maslina  te ni  u jednom od domova  nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili  234 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 6 osoba koje su  pristupile  policijskoj kontroli na prometnim punktovima, a da pri  tome nije imala valjanu propusnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.