Hrvatski radio

Radio Zadar

I piloti preletom Kiowa čestitali Dane obrane Zadra

07.10.2017.

07:31

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pozdravnim preletom piloti iz baze Zemunik uputili su čestitku svim braniteljima i stanovnicima Zadra priključivši se Programu sjećanja na jedan od najznačajnijih događaja suvremene povijesti Zadra. Pogledajte foto-galeriju snimljenu iz zraka.

Letačke posade Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izvele su jučer pozdravni prelet sa četiri helikoptera OH-58D Kiowa Warrior  Dračevca povodom obilježavanja 26. obljetnice obrane Grada Zadra.

Pozdravnim preletom piloti iz baze Zemunik uputili su čestitku svim braniteljima i stanovnicima Zadra priključivši se Programu sjećanja na jedan od najznačajnijih događaja suvremene povijesti Zadra i Republike Hrvatske u kojemu su hrvatski branitelji svojom hrabrošću i domoljubljem zaustavili neprijateljski pokušaj osvajanja Zadra te obranili Grad Zadar - javljaju iz baze. Foto: HRZ i PZO/P. Mutabžija                            

 Program obilježavanja obrane Grada Zadra započeo je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar te ispred spomenika 3. imotske bojne kao i kod spomen obilježja na Dračevcu, a nastavljen je služenjem Svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu gdje je održana i Svečana akademija.

 SUBOTA, 7. LISTOPADA 2017. GODINE

9.00 sati Bokanjac, spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu svetog Šimuna i Tadije. Polaganje vijenaca i spomen hodnja 1. linijom obrane Grada, zadarske braniteljske udruge

19.00 sati Crkva svetog Šime, Poljana Šime Budinića Svečana večernja u čast Svetog Šime

20.00 sati Poljana Šime Budinića- Spomen hodnja u čast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu od crkve svetog Šime do Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu (uvala Jazine)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.