Hrvatski radio

Radio Zadar

I Radio Zadar među dobitnicima ovogodišnjih Priznanja Svete Stošije

16.01.2022.

17:32

Autor: Radio Zadar

Dobitnici 2022.

Dobitnici 2022.

Foto: Suzana Dražić / Radio Zadar

Radio Zadar našao se među 14 dobitnika Priznanja Svete Stošije koje tradicionalno uoči slavljenja zadarske zaštitnice na  Svečanoj Večernjoj molitvi uručuje nadiskup monsignor Želimir Puljić . Dodijeljena su priznanja iz područja zdravstva, socijalne skrbi, obavijesnih sredstava i pastorala. Plaketu je primio uredniku HRT Radio Zadra Toni Pajkin.  

Priznanje je od nadbiskupa Puljića primio urednik Toni Pajkin

Priznanje je od nadbiskupa Puljića primio urednik Toni Pajkin

Foto: INES GRBIĆ / IKA

Ovogodišnja dodjela Priznanja po dodjeli pojedinim ustanovama bila je u znaku osobitih doprinosa tih laureata u javnom djelovanju za vrijeme pandemije. Ovogodišnjih 14 laureata Priznanja Svete Stošije su iz područja zdravstva, socijalne skrbi, obavijesnih sredstava i pastorala.

Iz područja zdravstva Priznanje sv. Stošije dobili su Opća bolnica Zadar, Specijalna bolnica za ortopediju – Biograd na Moru i Psihijatrijska bolnica na Ugljanu. Nagrada im je dodijeljena za osobitu ljubav i brigu prema čovjeku tijekom pandemije, u duhu misli sv. Ivana Pavla II. da su „bolnica svetišta ljudske patnje“.


U području socijalne skrbi nagrađeni su Dom za starije i nemoćne osobe – Zadar, Dom za starije i nemoćne osobe sv. Ivan Pavao II. – Biljane Donje i Centar za rehabilitaciju – Sv. Filip i Jakov. Nagrada im je dodijeljena za osobito požrtvovno djelovanje prema starijima i nemoćnima, u duhu Evanđelja: „Što god učiniste jednom od najmanjih, meni učiniste“ (Mt 25).


Iz područja obavijesnih sredstava nagrađeni su HRT Radio Zadar, za realizaciju posebnog niza emisija ‘Ohrabri se, Božji narode prevencijom i molitvom’ koji se u vrijeme lockdowna svakodnevno emitirao od 18. ožujka do 16. svibnja 2020. godine – za suradnju i promicanje humanih i duhovnih vrijednosti putem valova Radio Zadra; TV Diadora, za ostvarenje suradnje u snimanju video serijala razmatranja o životu i djelu svetog pape Ivana Pavla II. povodom 100. godišnjice njegovog rođenja te novinarka Ines Grbić, za predstavljanje pastoralnih aktivnosti Zadarske nadbiskupije u hrvatskom medijskom prostoru.


Iz područja pastorala nagrađeni su Marijanska Vinkovska mladež iz Kistanja i s. Blaženka Delonga – za promicanje duha zajedništva i dobrotvornosti u župnoj zajednici, župni zbor Puntamika, Zadar i s. Marija Beroš – za promicanje duha zajedništva i dobrotvornosti u župnoj zajednici, Bratovština sv. Roka – Biograd na Moru, za aktivnu suradnju u župi sv. Stošije u Biogradu te njegovanje pobožnosti sv. Roku, Bratovština Duše u Čistilištu – Pakoštane, za aktivnu suradnju u župi Pakoštane i njegovanje pobožnosti dušama u čistilištu te vjeroučiteljca Nada Šarlija i zajednica „Marijina djeca – Da, Mama“ čija je Šarlija voditeljica, za kreativno i zauzeto okupljanje djece i radosno svjedočenje evanđeoske poruke. Nadbiskup je izrazio radost zbog tako velike vjerske zajednice djece rekavši da su djeca znak života i budućnosti u Zadarskoj nadbiskupiji, zalog opstanka naroda i Crkve.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.