Hrvatski radio

Radio Zadar

I u Biogradu su zadovoljni početkom turističke sezone

06.07.2022.

14:37

Autor: Filip Buzov

TZ Biograd

TZ Biograd

Foto: FB / /

Pretpandemijskim brojkama iz 2019. godine polako se vraća i Biograd na moru gdje se ovih dana odmara 8 tisuća gostiju. Plan razvoja je obiteljski i nautički turizam, a tu su i novi sadržaji - poput ljetnog kina na otvorenom.

A uskoro se otvara i Centar za održivi aktivni turizam BioSfera u samom centru grada.Objekt se nalazi u prostoru stare škole, on se trenutno oprema, a to će biti interpretacijski centar parkova prirode i NP parkova sa područja Ličko - senjske, Zadarske i Šibensko - kninske županije.

Nives Jeličić, direktorica Turističke zajednice Biograda

U obližnjoj Crvenoj luci dobru posjećenost bilježi i naš najveći tematsko - zabavni park koji kreće u izgradnju nove atrakcije - vodenog parka - čije je otvorenje planirano za iduću godinu. U predsezoni bilježe i do tisuću posjeta dnevno, a u špici ljetne sezone ta se brojka utrostruči.

To će biti naša četvrta tematska cjelina, dodatnih pet hektara vodenog sadržaja, tu bi htjela naglasiti kako se tu radi i o grijanim bazenima što znači da ćemo produžiti sezonu rada ....

Ida Dragović, voditeljica Fun park Biograd

Biograd je nadaleko prepoznat i po nautičkom turizmu. Sezona je krenula dobro, no zbog nažalost svima dobro poznatih razloga nedostaju daleki gosti.. 

Imamo nesretni rat u Ukrajini, tako nam je u predsezoni nedostajalo Poljaka, ali puno više osjetimo nedostatak gostiju iz SAD-a i Australije , kojima to sve na globusu izgleda blizu...

Luka Šangulin, suvlasnik i direktor čarterske tvrtke Angelina Tours

Tonski prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.