Hrvatski radio

Radio Zadar

I u prvom tjednu kolovoza bit će toplo, a pred vikend opet toplinski udar!

31.07.2022.

19:41

Autor: tp

Pozdrav Suncu

Pozdrav Suncu

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Ukoliko ste od ponedjeljka na godišnjem odmoru izabrali ste pravo vrijeme za odmor. Temperatura će još malo porasti i bit će od 30 do 33°C. Vreli zrak hladit će slab sjeverozapadni vjetar. 

U utorak će iznad našeg područja prolaziti manje količine vlažnoga zraka. Zahvatit će sjeverni dio Zadarske županije, unutrašnjost, pa se Lici mogu očekivati kišna razdoblja. Mogućnost je najavljena za sredinu utorka, a krajem dana će  polako odlaziti iznad našeg područja.
Obalu bi ovaj očekivani prolaz vlažnog zraka trebao izbjeći i može se iskazati s povremenom naoblakom. Bit će burno, pogotovo pod Velebitom gdje se očekuju udari bude olujne snage od 35 do 40 čvorova. Temperature visoke, čak do 35°C.U srijedu, četvrtak, petak temperatura još viša i sve toplije. To nas uvodi u prvi kolovoški vikend, kad će stići još jedno upozorenje na toplinski val. Dobro je što neće biti poput onog srpanjskog, kada su se na pojedinim područjima žive u termometru penjale do 40°C.   

Danijela Vlašić o vremenu do kraja tjedna

Prema Sakarunu

Prema Sakarunu

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vrijeme danas uz Duška Kraljeva

Svakog radnog dana, ujutro u 08.10 i poslijepodne u 14.30 sati poslušajte detaljnu prognozu vremena za Zadar i Zadarsku županiju. Kakvo nas vrijeme očekuje prognozira popularni zadarski meteorolog Duško Kraljev.

Poslušajte u Slušaonici