Hrvatski radio

Radio Zadar

I u Zadru potpisan Sporazum o otpisu dugova

30.01.2015.

14:08

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I šest gradova i općina Zadarske županije pridružilo se gradovima - potpisnicima Sporazuma o otpisu dugova socijalno ugroženim građanima kojih je sada u Hrvatskoj ukupno 51.

Ministrica socijalne politike Milanka Opačić potpisala je Sporazum za gradove Zadar i Biograd, te općine Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Kali i Gračac. Zahvaljujući gradonačelnicima i načelnicima, ministrica Opačić istaknula je kako smatra da će otpis duga biti svojevrsan novi početak za najugroženije građane.

"Mogu reći da sa ovih 6 općina i gradova u ovom trenutku imamo potpisane sporazume sa 51 gradom i općinom u Hrvatskoj. Ove mjere Vlade RH usmjerene su na najugorženije socijalne kategorije, riječ je o gotovo nenaplativim potraživanjima, starijima od godinu dana, a neki i po nekoliko godina" – rekla je ministrica Opačić.

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta istaknuo je kako grad podržava ovakvu mjeru i želi dati svoj doprinos.

-    Grad Zadar i naša komunalna poduzeća otpisat će dugove po kriterijima koje je donijela Vlada, a vjerujem da će i ostali načelnici i gradonačelnici potpisati ovakav Sporazum – rekao je gradonačelnik Kalmeta.

Inače, u Zadarskoj županiji trenutačno je 1700 korisnika zajamčene minimalne socijalne naknade, a od toga ih je 1100 u gradu Zadru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.