Hrvatski radio

Radio Zadar

I Udruga "Brodarica" organizira prikupljanje pomoći za izbjeglice

21.09.2015.

18:15

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo za športsku rekreaciju "Brodarica" i Udruga "Brodarica" uključuju se u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za izbjeglice. Prikuplja se isključivo hrana i higijenske potrepštine i to prema uputama Hrvatskoga Crvenog križa:

TOST/DVOPEK,

RIBLJE KONZERVE,
PILEĆE PAŠTETE,
DATULJE/GROŽĐICE,
DJEČJA HRANA – KAŠICE U STAKLENKAMA I FORMULE ZA MIJEŠANJE S VODOM,
SUHI KEKSI – MINI PAKIRANJE,
MINI SAPUN,
MARAMICE ZA DEZINFEKCIJU BEZ ALKOHOLA,
GEL ZA DEZINFEKCIJU BEZ ALKOHOLA,
DJEČJE PELENE U RAZLIČITIM VELIČINAMA,
HIGIJENSKI ULOŠCI.

Prikupljanje će se obavljati svakodnevno od ponedjeljka do subote u vremenu od 15:00-20:00h u prostorijama Društva za športsku rekreaciju "Brodarica" i Udruge "Brodarica" na adresi Denisa Špike 12a ( bivša Put Dikla kod Ljekarne Sfinga )

Iz udruge mole da se ne donosi ništa što nije na popisu jer ti artikli neće moći prikupljati i distribuirati. Građane mole ako su u mogućnosti da pomoć donose u kartonskim kutijama radi lakše distribucije.

Bez obzira na mnoge zavjere o izbjeglicama, to su ljudi kojima treba pomoć, a nas naša vjera uči da moramo pomoći čovjeku bez obzira na spol, rasu ili vjeru - priopćili su iz Udruge "Brodarica" te se unaprijed zahvaljuju svima koji će se odazvati ovome apelu za pomoć izbjeglicama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.