Hrvatski radio

Radio Zadar

Iako stižu vijesti o otkazanim letovima, u zadarskoj Zračnoj luci padaju prometni rekordi

29.06.2022.

13:27

Autor: Filip Buzov

ilustracija

ilustracija

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Svaka najava o otkazivanju letova prema Hrvatskoj u vrijeme turističke sezone prati se sa posebnom pozornošću. Jučer je odjeknula vijest kako su prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama, a koji su bili najavljeni za srpanj.

Putnike je tu izgubila i zadarska Zračna luka čiji pak promet u lipnju obara sve rekorde.

Što se tiče zadarske Zračne luke, riječ je zapravo o Eurowingsu koji je otkazao četiri leta iz Kölna prema Zadru, oni su to objasnili manjkom djelatnika, ostale zrakoplovne kompanije za sada nisu otkazivale letove, a bilo je tih otkazivanja zbog štrajka u Belgiji, tu je bilo riječ o samo jednom letu tvrke Ryanair, i što se toče ove turističke sezone, barem prema Zadru ne bi trebalo biti većih otkazivanja, evo barem za sada..

glasnogovornik Zračne luke Zadar, Nikola Barać

Iz Zračne luke Zadar također su potvrdili i kako oni imaju određenih problema sa nedostatkom radne snage, radi se tu prvenstveno o sezonskim radnicima. Nedostaje pomoćnih djelatnika, kuhara, spremačica, konobara,  transportnih radnika, no cijela ta situacija ne utječe na odvijanje prometa u luci - kaže nam glasnogovornik N.Barać uz informaciju kako sve brojke govore kako će lipanj biti najprometniji mjesec u povijesti Zračne luke u Zadru. 

Nikola Barać, glasnogovornik Zračne luke u Zadru

Nikola Barać, glasnogovornik Zračne luke u Zadru

Foto: hrt / /

Nikola Barać, glasnogovornik Zračne luke u Zadru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.