Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas službeni početak gradnje Hyatt hotela na području nekadašnje Maraske

19.01.2023.

07:52

Autor: htv / tpajkin

Budući izgled Hayat hotela u Zadru

Budući izgled Hayat hotela u Zadru

Foto: - / -

Kao što je bilo najavljeno  turski  investitori danas će službeno otvoriti gradilište luksuznog hotela u Zadru. U Zagrebu je nedavno održan Hrvatsko-turski gospodarski forum  u sklopu posjeta izaslanstva turskih tvrtki Hrvatskoj gospodarskoj komori, a otvaranje još gradilišta turskih investitora potvrda je gospodarske suradnje dviju zemalja.  


Hyatt Regency Zadar Maraska bit će prvi Hyatt hotel u Hrvatskoj, iako Hyatt upravlja sa 6 turističkih objekata u našoj zemlji od Istre do Dubrovnika. Investicija turske Dogus grupe, vrijedna je oko 120 milijuna eura. Uz hotel planira se i izgradnja stambenog kompleksa na prostoru nekadašnje tvornice Maraska.


Događaju će biti nazočni turski veleposlanik u Hrvatskoj Yavuz Selim Kiran,  Ferit Şahenk, predsjednik Uprave Doğuş grupe, Aoyama, potpredsjednik za razvoj u Hyattu, Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta  te Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.