Hrvatski radio

Radio Zadar

Ima li u zadarskoj bolnici dovoljno kreveta i liječnika?

11.11.2020.

10:37

Autor: sd/vš

Ima li u zadarskoj bolnici dovoljno kreveta i liječnika?

Ima li u zadarskoj bolnici dovoljno kreveta i liječnika?

Foto: - / -

Unatoč stalnom porastu pozitivnih na covid-19 i osoba koje trebaju bolničko liječenje, u zadarskoj Općoj bolnici stanje s kapacitetima nije alarmantno. Trenutno su na covid-odjelu 24 pacijenta, od kojih je petero priključeno na respirator.

To je za naš radio jutros potvrdio ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina. Dodaje, kako se bolnica na vrijeme pripremila za prihvat većega broja oboljelih. Kroz ovu prvu fazu je u biti pripremljeno četrdeset kreveta. Mi se već pomalo spremamo na drugu fazu i porast broja pozitivnih, tako da smo pripremili odjel na šezdeset kreveta. To je ono što možemo isti tren. Međutim, ako porast pozitivnih pacijenata bude i veći, ne daj Bože, kao što se to događa u Zagrebu ili Čakovcu i Varaždinu, onda mi imamo rezerve i možemo povećati kapacitete u bolnici Zadar na stotinu, rekao je Čulina.

S dodatnim kapacitetima tu je i bolnica u Biogradu koja u potpunosti može postati covid-bolnica. Dr. Čulina izvijestio nas je i koliko je medicinskoga osoblja zbog koronavirusa "izvan stroja". S današnjim danom imamo 24 djelatnika, koji su u (samo)izolaciji. Od toga je jedanaest oboljelih djelatnika, dok su 13 kontakti u samoizolaciji. Imamo trojicu liječnika koji su pozitivni, dvije pozitivne medicinske sestre i njih sedam u samoizolaciji, a ima i pomoćnoga osoblja. Veći dio tih ljudi su kontakti iz vani, a ne za rada u samoj bolničkoj ustanovi, rekao je ravantelj zadarske bolnice.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.