Hrvatski radio

Radio Zadar

Imaju li obiteljski liječnici uvjete za provođenje testiranja?

14.01.2022.

11:32

Autor: Božidar Kolega

Testiranje na covid-19

Testiranje na covid-19

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Riječ je o još jednoj ad hoc odluci ministarstva kaže doktor Damir Biloglav, predsjednik županijske Udruge liječnika privatnih poslodavaca u ugovornom odnosu.

Zbog omikrona i pritiska građana na testiranje PCR testovima koje traje danima - kako naručivanje, tako i čekanje rezultata, ministar zdravstva i Nacionalni Stožer Civilne zaštite donijeli su odluku kako se prelazi na brže antigensko testiranje koje pada na leđa obiteljskim liječnicima. Izazvalo je to ogorčenje Koordinacije liječnika obiteljske medicine iz koje pitaju je li takvo testiranje u ordinacijama obiteljskih liječnika uopće provedivo zbog obima posla koji već obavljaju. Riječ je o još jednoj ad hoc odluci ministarstva kaže doktor Damir Biloglav 

doktor Damir Biloglav

Mi za to nemamo uvjete. Imamo čekaonice koje su obično male u koji ne mogu stati ni pacijenti koji redovito dolaze ističe doktor Biloglav

doktor Damir Biloglav

Mi to sve shvaćamo svojim poslom samo to treba organizirati tako da to može funkcionirati , a ne da to bude ovako kako je netko zamislio gore negdje na nekom zagrebačkom brežuljku, poručio je doktor Damir Biloglav. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.