Hrvatski radio

Radio Zadar

Imamo li dovoljno dječjih igrališta u Zadru? Zaključak je imamo, ali djeca ih malo koriste...

03.10.2022.

09:08

Autor: Radio Zadar

Igralište Višnjik

Igralište Višnjik

Foto: Dino Stanin / Radio Zadar

Komunalni odjel Grada Zadra održava skoro 50 igrališta na području Grada Zadra, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertino Dujela. 


Od 2017. godine do 2021. Grad Zadar je postavio 10 je novih, a među ostalim jedno veliko uz mjesnih odbor Vidikovac. U pripremi još 10 igrališta na mnogim gradskim lokacijama koje su građani predložili putem raznih inicijativa prema gradonačelniku te inicijativu Kvart i po, rekao je Dujela. 

Pročelnik Robertino Dujela - Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša

Građani su uglavnom zadovoljni brojem igrališta za djecu, možemo zaključiti iz ankete koju je snimio Dino Kajić. Ima ih oko škola, u gotovo svim mnogim kvartovima... 


Mala zamjerka je da se možda ponekad malo zapuste, a velika je da zapravo sve manje djece koristi mogućnosti koje im igrališta pružaju, smatraju anketirani. Naravno da ima i onih koji smatraju da ih je malo i da ih treba biti još. 

Anketa među građanima o igralištima za djecu

Igrališta za djecu ima, ali ih nikad nije dosta, zaključak je nakon javljanja slušatelja u program. Slušatelji koji su se javili u emisiju također smatraju da se ona manje koriste nego što su se prije koristila. Prisjetili su se tako i igara koje su se igrali, zatim omiljenog Dječjeg parka. 

Pitali smo vas ima li u Zadru dovoljno igrališta za djecu?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

17 h

Nadin 2022

Kušanje vina