Hrvatski radio

Radio Zadar

Ina je prevažna kompanija za Hrvatsku

09.11.2013.

10:55

Autor: nbarać/v šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Budućnost Ine morala bi biti jako dobra, to je kompanija koja ima perspektivu, iskustvo i kvalitetu, a vlasnička struktura mora biti takva da se osigura nacionalni interes, rekao je u Zadru predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući najavu mađarskoga MOL-a da namjerava prodati svoj udio u hrvatskoj naftnoj tvrtki. Predsjednik je dodao kako je Ina za Hrvatsku prevažna, te da očito postoje nesuglasice između Vlade i MOL-a:

Ina je prevažna kompanija za Hrvatsku. Vlasnička struktura mora biti takva da se osigura nacionalni interes. Očito postoje razmimoilaženja između Vlade i MOL-a, no Vlada je na dobrom putu jer mora se uspostaviti zakonit način upravljanja Inom koji je na korist kompanije, dioničara ali i Hrvatske.

Rekao je  predsjednik RH Ivo Josipović za vrijeme posjete zadarskoj Seljačkoj tržnici.

 Siguran sam da će Vlada naći najbolje rješenje i znati zaštititi nacionalni interes, istaknuo je Josipović dodajući kako  budućnost Ine mora biti vrlo dobra jer Ina ima kvalitetu.

  Na pitanje novinara zna li možda tko će kupiti Inu predsjednik je rekao da u to ne ulazi ali da se Inu mora postaviti čvrsto na noge, uspostaviti jasna pravila te da INA mora biti organizirana sukladno zakonima RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.