Hrvatski radio

Radio Zadar

Indijski veleposlanik u posjetu Zadru

03.03.2016.

15:29

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Republike Indije u RH Nj.E. Sandeep Kumar. Veleposlanik Indije Nj.E. Sandeep Kumar naglasio je kako mu je cilj uspostava jače kulturne suradnje sa Hrvatskom kao i uspostava suradnje sa Sveučilištem u Zadru.

Također jače gospodarsko povezivanje posebno u dijelu turizma, robne razmjene, ali i mogućih ulaganja u turizam od strane indijskih hotelijerskih lanaca. U cilju upoznavanja sa indijskom kulturnom baštinom, veleposlanik Kumar najavio je moguće  gostovanje ženske indijske glazbene skupine u Zadru u drugoj polovici ožujka.

Župan Stipe Zrilić posebno je naglasio kako su u Zadarskoj županiji najsnažnije gospodarske grane turizam, marikultura te prerađivačka industrija i kako postoje mogućnosti za ulaganja na našem području. Župan je također upoznao veleposlanika sa dobrom prometnom povezanošću Zadarske županije, posebno u dijelu pomorskog prometa i mogućnostima koje pruža Luka Gaženica za teretni promet. Spomenuo je i postojanje Filmskog ureda te brojne filmske lokacije na području  Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.