Hrvatski radio

Radio Zadar

Infobip Shift : Posebna pozornost posvećena je i start - up tvrtkama

20.09.2022.

15:09

Autor: Filip Buzov

Infobip

Infobip

Foto: FB / /

Drugi je i ujedno završni dan konferencije Infobip Shift zbog koje je u Zadar stiglo 4 tisuće programera iz cijelog svijeta. Konferencija ima veliku važnost i za start-upove, kompanije osnovane s ciljem brzog širenja i rasta na temelju inovativne ideje, usluge ili proizvoda. 

Već je sada vidljivo u odnosu na lanjsku godinu konferencija je napravila dodatan iskorak - IT tržište i dalje raste, nove poslovne ideje su dobrodošle.  "Velika je potražnja za kvalitetnim programerima u IT struci, kroz ovakve konferencije pokušavamo i drugima pomoći da predstave svoje produkte, dijele znanja i pokreću svoje vlastite projekte."  - kazao je Izabel Jelenić, tehnički direktor i suosnivač INFOBIP - a . 


Posebna pozornost posvećena je tako - takozvanim start - up tvrtkama - koje se na razne načine potiču da što prije zažive i rastu. U Infobipu za to je zadužen Nikola Pavišić koji nam je približio domaći scenu. Start up scena je u Hrvatskoj jako živa, sektor jako brzo raste, uz par velikih firmi za Hrvatsku, tu je i jedan sloj srednjih firmi, tu isto tako imamo jednu raznoliku scenu, imamo osječku tvrtku koja radi napredni hardver za vozit dronove....


A Dragana Lipovac Medić osnivačica je jedne takve domaće tvrtke. Ono što mi radimo je zapravo organiziranje prijevoza tereta, razvijamo tu jednu digitalnu platformu gdje se prijave auto-prijevoznici i naručitelji prijevoza, i oni se spoje na našoj platformi, ovisno o potrebama, radimo evo već pet godina , rastemo iz godine u godinu. 

Tonski prilog

Infobip Zadar

Infobip Zadar

Foto: FB / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.