Hrvatski radio

Radio Zadar

Informiranje građana je ključni dio strategije

26.04.2020.

14:18

Autor: HRT Radio Zadar

Ilustracija - foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ilustracija - foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Ministar Davor Božinović rekao je kako sutra otvaramo novu fazu borbe s koronavirusom, fazu kojom počinje naša, na neki način, izlazna strategija.

       Bit će više kretanja i može doći do novih zaraza. S druge strane promišljamo i kako građanima omogućiti normalizaciju i vodimo računa svakodnevno o tome da se epidemiološka situacija ne pogorša. Tu borbu možemo dobiti samo uzajamnim razumijevanjem, uzajamnim slušanjem. Sutra se ne vraćamo životu kakav je bio prije epidemije. Za to će nam trebati puno dijaloga, puno razumijevanja i puno informiranja građana i zapravo ključni dio naše strategije je informiranje građana i čini mi se da smo u tome uspjeli, da podignemo svijest o tome kolika je opasnost ukoliko se ovaj virus širi brzinom kojom se širi i ako ga možemo usporiti i vratiti se koliko-toliko normalnom životu. Zato u ovoj fazi u kojoj možda ima više nepoznanica nego u prethodnoj moramo učiniti sve kako ne bismo morali opet posezati za nekim mjerama koje zapravo nitko ne želiporučio je ministar Božinović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.