Hrvatski radio

Radio Zadar

"InnoXennia Caffe": Budi kreativan i zaradi 10 tisuća kuna

05.02.2020.

11:53

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Ustanova INOVAcija provodi projekt uspostavljanja turističke platforme s ciljem praćenja održivog razvoja turizma, a u rješavanju problema pomažu im i učenici Prirodoslovno-grafičke škole te Gimnazije Franje Petrića.

U sklopu projekta Innoxenia učenici tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u Kneževoj palači pohađaju radionicu na kojoj će naučiti kako koristiti inovativne metode učenja, a potom će i ponuditi rješenje za problem koji se pojavio u samom projektu.

Mi ćemo im postaviti izazov na koji smo naišli tijekom provedbe projekta. To su razni problemi u turizmu s kojima se susrećemo, prvenstveno nedovoljni podaci; koliko se otpada nastalog u turističkoj sezoni reciklira, koliko ljeti raste potrošnja vode i struje itd. Naša konzultantica Snježana Šlabek je došla iz Zagreba da bi objasnila te inovativne metode za učenje i tim metodama pripremamo učenike za sutrašnje natjecanje, kaže voditeljica projekta, Anamarija Mađerić.

Više od 20 učenika usvojit će tako tijekom današnjeg dana osnove design thinkinga i gejmifikacije, ponajboljeg pristupa za poticanje inovacije i kreativnosti u organizacijama i poslovanjima. Danas usvojeno učenici će već doslovno sutra moći kapitalizirati jer će tim koji ponudi najbolje rješenja za problem dobiti vaučer vrijedan deset tisuća kuna i priliku da javno predstavi svoje rješenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.