Hrvatski radio

Radio Zadar

Inovativni zadarski poduzetnici

21.01.2020.

14:02

Autor: Božidar Kolega

Inovativni zadarski poduzetnici

Inovativni zadarski poduzetnici

Foto: - / -

U zadarskoj Gospodarskoj komori predstavljeni su rezultati EU projekta 4Helix+ putem kojeg je 6 zadarskih tvrtki dobilo po 10 000 eura za istraživanje novih poslovnih prilika ili inovacija u svojem poslovanju uz stručnu podršku kulturno-kreativnih industrija.

Mi smo pomoću ovog projekta značajno podigli našu vidljivost prema klijentima kazao je Dunatov Predovan iz pomorske agencije Zara agent

Mi smo imali prije vew stranicu samo ona je bila dobra samo smo mi sada sa ovim projektom dobili 4 nova jezika. Time smo izašli na tržište, puno više. Zašto? Zato što jahtarstvo ide prema gore. Tu su Turci, tu su Grci, dolaze u Jadransko more koje postaje meka jahtarstva Tako da smo se na to bazirali.

Tvrtka Printshop studio odradila je  posao za dva ribarska obrta Lanđini i Milivoj Blaslov kako bi im pomogla u postizanju prepoznatljivosti na tržištu. Za obrt Blaslov napravljen je tako film u 360 stupnjeva za VR uređaje na kojem se može pogledati kompletan postupak ulova plave ribe. Barbara Aranza Strihić

Da vidite kako izgleda jedan dan jednog ribara i da evo ako budete imali priliku i odete na brod i to pogledate znači sami da vidite kako to izgleda.

Za virtualnu, odnosno proširenu stvarnost odlučila se i turistička agencije Magic Croatia koji su izradili virtualne šetnje u kojima njihovi klijenti mogu saznati  povijest grada.  

Znači dovesti korisnika na autentičnu lokaciju da vidi kako danas izgleda a kad stavi virtualne naočale da vidi kako je ta lokacija izgledala u povijesti kroz povijest.

Kaže Veronika Mudri Šestan.  Putnička agencija Shuttle tours projekt je odlučila iskoristiti za poboljšanje odnosa sa svojim gostima te osmislila poklon, kuharicu, koju će davati svojim gostima.  

Ideja je bila da u kuharici uđe otprilike jedno 20-ak recepata koji oni na svojoj turi više manje probaju, bilo da sudjeluju aktivno u cooking classovima, bilo da idu po konobama, restoranima.

Kazala je Tatjana Rančić.  Na kraju, svi su zadovoljni rezultatima projekta i iskustvom koje su stekli.  Inače, projekt 4helix+, vrijednosti 2,2 milijuna eura sufinanciran iz EU programa INTERREG Mediteran, županijska gospodarska komora Zadar provodi u partnerstvu s još devet institucija iz ukupno sedam zemalja europskog dijela Mediterana.

prilog Božidara Kolege

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.