Hrvatski radio

Radio Zadar

Intradama nagrada za doprinos hrvatskoj glazbi

22.10.2015.

09:55

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom njihova 30. rođendana, Hrvatska glazbena unija dodijelila je nagradu 'Status' Tomislavu Braliću i klapi Intrade za izniman doprinos i promicanje hrvatske glazbe. Nagrada je došla u prave ruke jer su svi albumi Tomislava Bralića i klape Intrade prodani u zlatnoj nakladi.

 Nadam se da naš doprinos neće tu stati, mi smo tek krenuli pivati, našalio se Tomislav Bralić čuvši za nagradu.

Hvala HGU-u što vodi računa o nama, a mi ćemo se potruditi da nastavimo doprinositi stvarajući kvalitetnu glazbu, dodao je Bralić.

Zadrani će nagradu primiti na slavljeničkom koncertu u Zagrebu, 12. prosinca u Domu sportova te ju dodati kolekciji u kojoj je već Porin, Grand-prix Split 2012. za pjesmu 'Zašto uvik pivan', Zlatni CD za zlatnu prodaju albuma 'Arena Zagreb' i mnoge druge nagrade i priznanja. 

Nagrada je došla u prave ruke jer su svi albumi Tomislava Bralića i klape Intrade prodani u zlatnoj nakladi, te su vlasnici mnogobrojnih uspješnica koje su donijele jedan novi, moderniji „Zvuk Dalmacije“. Svojim uspješnim turnejama u Americi, Kanadi i Australiji po prestižnim dvoranama pokazali su svu ljepotu naše tradicionalne i modernije klapske glazbe i otvorili put našim izvođačima da se kvalitetno  predstave u velikim koncertnim dvoranama svijeta.

Ova godina označava veliku obljetnicu jedne velike karijere, a prije proslave u metropoli, Tomislav Bralić i klapa Intrade proslavit će ju i u svome Zadru, odakle je cijela priča i krenula, i to u dvorani Krešimira Ćosića. Ulaznice za taj koncert već su u prodaji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.