Hrvatski radio

Radio Zadar

Investicijama povećati prihode

17.06.2013.

08:22

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Božidar Kalmeta službeno preuzeo vlast u Zadru, najavio povećanje prihoda u gradskoj blagajni. Kaže kako se to neće dogoditi preko leđa građana nego putem novih investicija

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta danas je i službeno preuzeo dužnost od svoga prethodnika, a sada zamjenika, Zvonimira Vrančića. Nabrojivši sve projekte, koji su realizirani u proteklom čeverogodišnjem mandatu, Vrančić je svom nasljedniku rekao kako je gradska uprava na pragu financijske stabilnosti s minusom od 70 milijuna kuna u blagajni. kalmeta je najavio i neke kadrovske te druge promjene u gradskoj upravi:

"U okviru svojih ovlasti gradska uprava će biti doista servis građana i u funkciji razvoja grada. To znači da ćemo dodatno povećati učinkovitost gradske uprave i učiniti sve kako bi povećali gradske prihode, ali ne na teret građana, nego privlačenjem investicija. Tu ćemo se voditi našim predizbornim programom i borbom za nova radna mjesta, kroz dovršetak Gaženice i zonu Crno. Zatim kroz čitav niz mjera za male i srednje poduzetnike, te za jači zdravstveni standard Opće bolnice Zadar, koja mora prerasti u kliničku bolnicu, za početak barem neki njezini odjeli." kazao je novi zadarski gradonačelnik.

Istaknuvši kako će se u potpunosti posvetiti razvoju Zadra i boljitku građana, Kalmeta je najavio povlačenje iz visoke politike i zamrzavanje saborskoga mandata na jesenskoj sjednici Sabora.

Danas je održana i konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Benkovca na kojoj su svečano prisegnuli novoizabrani članovi Vijeća, a predstojnik ureda državne uprave Zadarske županije Ivo Gregov sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Biograda na moru u 17 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.