Hrvatski radio

Radio Zadar

Investitori kao neprijatelji

23.04.2013.

10:55

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saša Cvetojević, poduzetnik i član hrvatske mreže poslovnih anđela kaže da nedostaje povjerenje javnosti prema investitorima, gleda ih se negativno, od početka investicije do kraja koči ih prevelika birokracija, pa i kasnije u poslovanju.

Hrvatska je zemlja s predivnim resursima, s puno pametnih i obrazovanih ljudi, sa znanošću koja može pomoći gospodarstvenicima, no sve ostalo, kad se govori o ulaganjima, je pomalo problematično , kaže Saša Cvetojević, poduzetnik i član hrvatske mreže poslovnih anđela. Koji su problemi s kojima se susreću ulagači u Hrvatskoj, Cvetojević između ostaloga navodi:

"Najveći problem u investiranju je generalno loša investicijska klima, znači sve komponente klime, od nedostatka povjerenja javnosti prema investitorima, na investitore se često gleda negativno. S druge strane prevelika birokracija, jako veliki broj prepreka, od početka investicije praktički do kraja, i kasnije u samom poslovanju, izuzetno je komplicirano poslovati."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.